Home » Jeugdwerking » Jeugdbestuur

JEUGDWERKING


Activiteit Datum
Witte nonnenloop zo 24/02/2019
Carnavalstraining di 05/03/2019
Paastraining zo 21/04/2019
Filmavond za 25/05/2019
Snoepzakkenverkoop april-juni 2019
Kidsday (open training) ../05/2019
Vriendjes- en vriendinnetjesdag ../09/2019
Atletiekweekend * 11 - 13 oktober (vr-zo)
Halloweentraining * di 29/10/2019
Pannenkoekenloop 't Omslagpunt zo ../12/2019
Sinterklaastraining * di 03/12/2019
Santarun zo ../12/2019
Oud-Nieuw-training zo 29/12/2019

* Deze data zijn voorlopig en kunnen nog aangepast worden. 

Voor een volledig overzicht van de activiteiten: "activiteiten"


Vanuit GAV willen we ons extra inzetten voor de jeugd. Enkele gemotiveerde jongvolwassenen hebben zich dan ook geëngageerd om de jeugdwerking op zich te nemen in de vorm van een jeugdbestuur. Voor meer informatie of nieuwe ideeën kan je altijd bij de leden van het jeugdbestuur terecht: Marlies Rombouts, Ilke Pompen, Ilja Van Immerseel, Jorg Van Immerseel, Michiel Jonckheere, Aiko Tumelaire, Britt Van Gurp & Benthe Knaepkens.

Zin om mee in het jeugdbestuur te komen? Vraag er zeker achter!

Elk jaar zamelen we geld in met de snoepverkoop om zo een aantal dingen te kunnen organiseren voor de jeugd. Zo gaan we sinds enkele jaren op atletiekweekend in oktober. Wat we allemaal doen, vindt u hier.  

 

Atletiekweekend (11-12-13 oktober 2019)

In oktober 2018 gingen we voor het vierde jaar op rij op atletiekweekend in Herentals met onze jeugdatleten van 8-18 jaar. Het was één groot plezierig weekend. Heel het weekend stond in het teken van sport en spel. Door de organisatie van de snoepverkoop kunnen we elk jaar de prijs van het atletiekweekend drukken. 

Ook dit jaar gaan we weer op avontuur, maar in een nieuw sportpark: BLANKENBERGE! Zet  11-12-13 oktober alvast in je agenda!! De inschrijvingen zijn afgerond en we gaan met 51 op weekend!

We verblijven in het SPORT VLAANDEREN-park, waar we ook trainen op de piste sporten/spelen in de omgeving. De avonden zijn gevuld met avondactiviteiten zoals film en spelletjes.

Bekijk onze foto's

Snoepzakkenverkoop (april-juni)

In maart organiseren we elk jaar een snoepzakkenverkoop. Twee maanden lang proberen we zoveel mogelijk snoep te verkopen, ten voordele van alle activiteiten georganiseerd door het jeugdbestuur alsook het atletiekweekend in oktober. De kinderen die het meeste snoep verkopen, krijgen van ons een leuke prijs. We organiseren ook een moment om samen met de kinderen de straat op te trekken. De 'training' is die dag een halfuurtje langer: van 10u00 tot 11u30. Tot dan! 

Wil je ons hierin steunen? Koop dan zeker een snoepzak in maart voor slechts 5 euro voor 400gr kwalitatief snoepgoed. 

Elk jaar reiken we ook de prijs uit voor de 3 beste verkopers! Zij krijgen een GAV-t-shirt met naam & snoepjes op. Heerlijk!

Sporthelden 

Sinds 2016 houden we de aanwezigheden op de trainingen bij, zodat we een beeld hebben van de aanwezigheden én om onze "trouwste" leden te belonen! Hiervoor hebben we de prijs SPORTHELD in het leven geroepen. De 10 jeugdleden die in de periode van oktober tot en met september (een volledig jaar!) het meest op de trainingen aanwezig zijn, krijgen een SPORTHELDEN-t-shirt waar ze mee kunnen pronken. De sporthelden 2017-2018 hebben we tijdens de brunchloop (februari 2019) uitgereikt. We zijn volop bezig met het seizoen 2018-2019!

Onze tweede sporthelden zijn, in willekeurige volgorde: Bo, Xander, Lise, Nore B, Joren, Thibaud, Matthias L, Senne VL, Maud, Hannes & Jens DG.

Foto's uitreiking sporthelden: klik hier

Filmavond (25/05/2019)

Vroeger organiseerden we een Valentijnsfuif voor onze jeugd. Ondanks het succes van het eerste jaar, was de interesse niet zo groot het jaar erop. Om toch nog samen iets leuks te doen, hebben we een filmavond georganiseerd. Een nieuwe traditie was meteen geboren! Al drie jaar gaat deze met veel plezier door!  

17 februari 2017 was onze eerste filmavond en samen keken we met de kinderen naar de klassieker "De Leeuwenkoning". Die film kan je nooit genoeg gezien hebben! Voor de tweede film kozen we voor een nieuwe, nog onbekende film voor de meeste, "Hidden Figures". Een beetje zwaar, maar zeker niet slecht! 

24 februari 2018 was een top-editie met de films Peter Pan & Wonder! Zowel de kinderen als het jeugdbestuur was onder de indruk van beide films. 

In 2019 hebben we onze derde filmavond georganiseerd, in het jeugdhuis van Gooreind.

Een dikke merci aan de aanwezigen om te komen! En aan de afwezigen: jullie hebben iets gemist hoor! ;) 

 

Thema-trainingen

Doorheen het jaar organiseren we enkele thema-trainingen, die per jaar kunnen variëren.

  • De week voor Pasen organiseren we de PAASTRAINING (21/04/2019). Dit is een bosspel in de vorm van een oriëntatieloop. 
  • Rond CARNAVAL (05/03/2019) organiseren we een ook een training rond dit thema. We spelen dan een bosspel en iedereen moet verkleed komen. Ook de trainers komen verkleed in het thema van het bosspel. 
  • We gaan sinds 2 jaar ook gezamenlijk naar de PANNENKOEKENLOOP, georganiseerd door 't Omslagpunt (december).
  • We doen met de club ook mee aan de WITTE NONNENLOOP in Gooreind (Zuster Franciscanessen), georganiseerd door het Gooreinds Allround Team (maart). 
  • Ook SINTERKLAAS komt op bezoek eind november/begin december (03/12/2019). Elk jaar zijn onze atleten al braaf geweest!
  • VRIENDJES- EN VRIENDINNETJESDAG wordt georganiseerd in het teken van onze opendeurdag begin september. Iedereen mag dan een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de training, om samen te lopen en een spel te spelen. Ook in mei houden we een opendeurdag, namelijk onze KIDSDAY onder het mom van een open training voor iedereen. 
  • Er zijn ook enkele nieuwe concepten in de maak met onder andere thema's zoals  Halloween, EK/WK Voetbal, Olympische (winter-)Spelen, Nieuwjaarstraining (29/12/2019) etc. Ideeën zijn altijd welkom! 

 

Zwarte Pietentraining 2019