Wuustwezelse atletiekclub GAV,

werd opgericht in 1985 en is aangesloten bij KAVVV.

De Wuustwezelse atletiekclub GAV staat open voor kinderen en volwassenen met of zonder sportervaring.

Kinderen

Onder begeleiding van gediplomeerde trainers laten wij de kinderen kennismaken op een speelse en pedagogisch verantwoorde wijze met diverse atletiekdisciplines. De spel-en oefenvormen zijn telkens aangepast aan de leeftijd en de mogelijkheden van de atleet.
Er wordt niet enkel aandacht geschonken aan hun conditie, maar ook aan behendigheid, coördinatie en de basistechnieken van de diverse atletiekdisciplines. Zo proberen we een variatie aan atletiek aan te bieden van sprint en duurloop tot verspringen, speerwerpen, kogelstoten enzomeer. Een belangrijke doelstelling van GAV is kinderen te laten kennis maken met atletiek in de breedste zin van het woord. Jeugd en volwassenen

De Wuustwezelse atletiekclub GAV voorziet per week 2  à 3 begeleide trainingen voor de jeugd en volwassenen. Deze trainingen zijn aangepast aan ieders niveau en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

 

Er is de mogelijkheid om als recreant in groep te joggen op dinsdag en zondag. Voor de snellere lopers is er op dinsdag een aparte groep die loopt aan een pittig tempo.

Op dinsdag kan je ook aansluiten bij de disciplinegroep of de lopersgroep. In de disciplinegroep wordt de aandacht toegespitst op het aanleren en verfijnen van de verschillende disciplines. Bij de lopersgroep gaat de aandacht naar opbouwende loopprestaties.

Op donderdag is er speciale looptraining voor de jeugd en de volwassenen.

 

Voor kinderen, jeugd en volwassenen worden binnen de KAVVV wedstrijden georganiseerd, zowel veld- en stratenlopen alsook pistemeetings waar je kan  aan deelnemen. Eveneens staan op het programma joggings en wedstrijden in de omgeving, georganiseerd door buurtschappen en andere organisaties. Om deelnames aan wedstrijden in clubverband te stimuleren, organiseert GAV een eigen criterium.