Aanleg nieuwe atletiekpiste                                           


De gemeente Wuustwezel realiseert de bouw van een groot sportpark in Gooreind. Nu de sporthal al grote vorderingen kent, is het tijd voor de volgende fase aan het sportcomplex: op 21 mei beginnen ze te bouwen aan de atletiekpiste! 

 

Deze zal zes kunststofbanen hebben, zowel voor de spurt als rondom. De tartanpiste zal daarnaast ook voorzien zijn van accommodatie voor verschillende disciplines: een hoogspringstand, een dubbele verspringstand, een speerwerpstand, een kogelstand en een discuskooi. 

Na de bouw van de atletiekpiste werken ze nog verder aan de omgeving, zoals parking, een looppad van 1 km en beplanting. In het looppad zullen ook heuveltjes en trappen voorzien zijn om extra goed te kunnen trainen. 

 

Wij, als atletiekclub zijn in onze nopjes voor de langverwachte start van de atletiekpiste en de gemaakte afspraken rond het gebruik van deze nieuwe piste.  We willen jullie dan ook graag vanaf de start van de werken up-to-date houden met een (foto)verslag op deze website.  Hieronder kan je al smullen van het inplantingsplan.

Momenteel wordt verwacht dat de piste ruw zal opgeleverd en gebruiksklaar worden in de loop van augustus.. Als "onze" nieuwe atletiekpiste gebruiksklaar is, wordt de 'oude' piste afgebroken om plaats te maken voor parking etc. 

 

Hieronder kunt u de werkzaamheden volgen


Update 21 augustus

We zijn verhuisd naar onze nieuwe locatie. Al het materiaal staat in de berging van het GAV-lokaal, aan de achterzijde van de nieuwe sporthal.

Ons oud lokaal staat nu leeg te wachten op de afbraak. Goodbye aan alle mooie herinneringen ... 

Update 29 juli 

Kant van de inkom (Rode dreef)

Update 20 juli

De spurtkant (kant van de oude atletiekpiste)

Update 24 juni

HLN-WUUSTWEZEL Het vernieuwde sportcomplex Eikendreef in Gooreind gaat de laatste rechte lijn in. Het project van 3,6 miljoen euro moet naast de nieuwe sporthal ook de infrastructuur van voetbalclub K. Gooreind VV en de Gooreindse Atletiek Vereniging (GAV) vernieuwen.

De laatste fase van de nieuwe atletiekpiste van GAV ging gisteren van start onder goedkeurend oog van de burgemeester en schepen van Sport. “De oude atletiekpiste moet plaatsmaken voor de parking van het complex”, legt schepen Rit Luyckx (CD&V) uit. “De onderbouw van de nieuwe piste is intussen klaar maar tegen 1 september zal de piste ook volledig operationeel zijn. De piste alleen kost al 1,7 miljoen euro, daarvoor hebben we een Vlaamse subsidie gekregen van 214.000 euro.” “De huidige piste is nog wel bruikbaar maar volledig verouderd”, vult Olaf Pompen, voorzitter van de atletiekvereniging aan. “Bovendien kunnen daar geen officiële wedstrijden opgespeeld worden omdat ze niet de juiste afmetingen heeft en een ondergrond heeft van gemalen baksteen. Met een beetje regen verandert die in een modderpoel. Op de nieuwe piste kunnen we naast de loopnummers, kogelstoten, hoogspringen en verspringen voor het eerst ook aan discuswerpen en speerwerpen doen. Zo kan ons ledenaantal van 160 snel stijgen. Met een officiële wedstrijdpiste met zes banen kunnen we ook onze intrede maken in de Vlaamse atletiekliga, de meest professionele competitie van het land.” Om meer leden aan te trekken vanuit heel Groot-Wuustwezel zal de club haar naam veranderen in Wuustwezelse Atletiekclub GAV. (BSB)

https://www.hln.be/regio/wuustwezel/atletiekclub-staat-te-popelen-om-nieuwe-piste-in-te-lopen~a214bea0/

Update 5 en 10 juni