Home » GAV-nieuws » Aanleg nieuwe atletiekpiste

Aanleg nieuwe atletiekpiste                                           


De gemeente Wuustwezel realiseert de bouw van een groot sportpark in Gooreind. Nu de sporthal al grote vorderingen kent, is het tijd voor de volgende fase aan het sportcomplex: op 7 mei beginnen ze te bouwen aan de atletiekpiste! We hebben al meteen vertraging door de natte ondergrond: ze beginnen (hopelijk) op maandag 21 mei. 

 

Deze zal zes kunststofbanen hebben, zowel voor de spurt als rondom. De tartanpiste zal daarnaast ook voorzien zijn van accommodatie voor verschillende disciplines: een hoogspringstand, een dubbele verspringstand, een speerwerpstand, een kogelstand en een discuskooi. 

Na de bouw van de atletiekpiste werken ze nog verder aan de omgeving, zoals parking, een looppad van 1 km en beplanting. In het looppad zullen ook heuveltjes en trappen voorzien zijn om extra goed te kunnen trainen. 

 

Wij, als atletiekclub zijn in onze nopjes voor de langverwachte start van de atletiekpiste en de gemaakte afspraken rond het gebruik van deze nieuwe piste.  We willen jullie dan ook graag vanaf de start van de werken up-to-date houden met een (foto)verslag op deze website.  Hieronder kan je al smullen van het inplantingsplan.

Momenteel wordt verwacht dat de piste ruw zal opgeleverd en gebruiksklaar worden in de loop van augustus.. Als "onze" nieuwe atletiekpiste gebruiksklaar is, wordt de 'oude' piste afgebroken om plaats te maken voor parking etc.