JEUGDWERKING


Activiteit Datum
Witte nonnenloop zo 09/02/2020
Carnavalstraining di 25/02/2020
Paastraining zo 05/04/2020
Filmavond
Snoepzakkenverkoop februari-april 2020
Kidsday (open training)
Vriendjes- en vriendinnetjesdag September 2019
Atletiekweekend * 9-11 oktober 2020 (vr-zo)
Halloweentraining
Pannenkoekenloop 't Omslagpunt zo ../12/2019
Sinterklaastraining di 03/12/2019
Santarun zo 22/12/2019
Oud-Nieuw-training zo 29/12/2019

Vanuit GAV willen we ons extra inzetten voor de jeugd. Enkele gemotiveerde jongvolwassenen hebben zich dan ook geëngageerd om de jeugdwerking op zich te nemen in de vorm van een jeugdbestuur. Voor meer informatie of nieuwe ideeën kan je altijd bij de leden van het jeugdbestuur terecht: Marlies, Ilke, Ilja, Charlotte, Joren,  Britt  & Benthe.

Zin om mee in het jeugdbestuur te komen? Vraag er zeker achter!

Elk jaar zamelen we geld in met de snoepverkoop om zo een aantal dingen te kunnen organiseren voor de jeugd. Zo gaan we sinds enkele jaren op atletiekweekend in oktober. Wat we allemaal doen, vindt u hier.  

 

Atletiekweekend (9-10-11 oktober 2020)

In oktober 2018 gingen we voor het vierde jaar op rij op atletiekweekend in Herentals met onze jeugdatleten van 8-18 jaar. Het was één groot plezierig weekend. Heel het weekend stond in het teken van sport en spel. Door de organisatie van de snoepverkoop kunnen we elk jaar de prijs van het atletiekweekend drukken. 

Ook in 2019 gingen we weer op avontuur (11-13 oktober), maar in een nieuw sportpark: BLANKENBERGE! 

We verblijven in het SPORT VLAANDEREN-park, waar we ook trainen op de piste sporten/spelen in de omgeving. De avonden zijn gevuld met avondactiviteiten zoals film en spelletjes.

Voor 2020 hebben we een voorlopig weekend geselecteerd: 9-10-11 oktober.

Bekijk onze foto's

Snoepzakkenverkoop (februari-april)

In het voorjaar organiseren we elk jaar een snoepzakkenverkoop. Twee/drie maanden lang proberen we zoveel mogelijk snoep te verkopen, ten voordele van alle activiteiten georganiseerd door het jeugdbestuur alsook het atletiekweekend in oktober. De kinderen die het meeste snoep verkopen, krijgen van ons een leuke prijs. We organiseren ook een moment om samen met de kinderen de straat op te trekken. De 'training' is die dag een halfuurtje langer: van 10u00 tot 11u30. Tot dan! 

Wil je ons hierin steunen? Koop dan zeker een snoepzak in maart voor slechts 5 euro voor 400gr kwalitatief snoepgoed. 

Sporthelden 

Sinds 2016 houden we de aanwezigheden op de trainingen bij, zodat we een beeld hebben van de aanwezigheden én om onze "trouwste" leden te belonen! Hiervoor hebben we de prijs SPORTHELD in het leven geroepen. De 10 jeugdleden die in de periode van oktober tot en met september (een volledig jaar!) het meest op de trainingen aanwezig zijn, krijgen een SPORTHELDEN-t-shirt waar ze mee kunnen pronken. De sporthelden 2017-2018 hebben we tijdens de brunchloop (februari 2019) uitgereikt. De sporthelden van 2018-2019 hebben we op ons clubkampioenschap uitgereikt. We zijn volop bezig met het seizoen 2019-2020!

Onze tweede sporthelden zijn, in willekeurige volgorde: Bo, Xander, Lise, Nore B, Joren, Thibaud, Matthias L, Senne VL, Maud, Hannes & Jens DG.

Foto's uitreiking sporthelden: klik hier

Filmavond

Vroeger organiseerden we een Valentijnsfuif voor onze jeugd. Ondanks het succes van het eerste jaar, was de interesse niet zo groot het jaar erop. Om toch nog samen iets leuks te doen, hebben we een filmavond georganiseerd. Een nieuwe traditie was meteen geboren! Al drie jaar gaat deze met veel plezier door!  

17 februari 2017 was onze eerste filmavond en samen keken we met de kinderen naar de klassieker "De Leeuwenkoning". Die film kan je nooit genoeg gezien hebben! Voor de tweede film kozen we voor een nieuwe, nog onbekende film voor de meeste, "Hidden Figures". Een beetje zwaar, maar zeker niet slecht! 

24 februari 2018 was een top-editie met de films Peter Pan & Wonder! Zowel de kinderen als het jeugdbestuur was onder de indruk van beide films. 

In 2019 hebben we onze derde filmavond georganiseerd, in het jeugdhuis van Gooreind.

Een dikke merci aan de aanwezigen om te komen! En aan de afwezigen: jullie hebben iets gemist hoor! ;) 

 

Thema-trainingen

Doorheen het jaar organiseren we enkele thema-trainingen, die per jaar kunnen variëren.

  • De week voor Pasen organiseren we de PAASTRAINING (05/04/2020). Dit is een bosspel in de vorm van een oriëntatieloop. 
  • Rond CARNAVAL (25/02/2020) organiseren we een ook een training rond dit thema. We spelen dan een bosspel en iedereen moet verkleed komen. Ook de trainers komen verkleed in het thema van het bosspel. 
  • We gaan sinds 2 jaar ook gezamenlijk naar de PANNENKOEKENLOOP, georganiseerd door 't Omslagpunt (december).
  • We doen met de club ook mee aan de WITTE NONNENLOOP in Gooreind (Zuster Franciscanessen), georganiseerd door het Gooreinds Allround Team (09/02/2020). 
  • Ook SINTERKLAAS komt op bezoek eind november/begin december (03/12/2019). Elk jaar zijn onze atleten al braaf geweest!
  • VRIENDJES- EN VRIENDINNETJESDAG wordt georganiseerd in het teken van onze opendeurdag begin september. Iedereen mag dan een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de training, om samen te lopen en een spel te spelen. Ook in mei houden we een opendeurdag, namelijk onze KIDSDAY onder het mom van een open training voor iedereen. 
  • Er zijn ook enkele nieuwe concepten in de maak met onder andere thema's zoals  Halloween, EK/WK Voetbal, Olympische (winter-)Spelen, Nieuwjaarstraining (29/12/2019) etc. Ideeën zijn altijd welkom! 

 

Zwarte Pietentraining 2019