Home » GAV-nieuws » Corona-update voor de trainingen

CORONA-UPDATE VOOR DE TRAININGEN vanaf 1 februari 2021

Er werden vanuit de overheid wijzigingen doorgevoerd in de coronamaatregelen. Goed nieuws voor sommigen, minder leuk nieuws voor anderen. Hoe dan ook, we moeten ons opnieuw organiseren om de trainingen conform de maatregelen te laten verlopen. De maatregelen gaan officieel pas in vanaf maandag, maar wij draaien dit weekend al proef.

Kinderen tot 12/13 jaar en jeugd vanaf 12 tot 18 jaar

 • We verwelkomen iedereen t/m 18 jaar terug! We hopen dat we de volwassenen (vanaf 19j) ook snel weer kunnen verwelkomen.
 • Hobby’s worden beperkt tot één hobby. Kies jij de volgende weken voor atletiek? Dan moet je zeker verder lezen.
 • Vermits er kan getraind worden in groepjes van maximaal 10, schroeven we voor elk lid de trainingen terug naar 1x per week zodat iedereen kans krijgt om zeker 1 x te komen trainen. Hierop maken we wel een uitzondering, maar daarvoor kan u verder lezen.
 • De trainingsmomenten blijven hetzelfde (kinderen op dinsdag of zondag; jeugd op dinsdag of donderdag).
 • Elke categorie krijgt een vaste aankomst- en vertrekplaats, zodat we de bubbels kunnen scheiden. 
  • Benjamins via het draaimolentje en gaan dan naar de hoogspringstand (hier staan 3 aparte zones opgesteld).
  • Pupillen via de gewone (grote) poort en gaan naar de verspringbak (hier staan 2 aparte zones opgesteld).
  • Miniemen via het poortje aan de zijkant ter hoogte van de finish en zij verzamelen aan de bankjes (2 zones).
  • Jeugd via de gewone (grote) poort. 
 • Aan de aankomstplaats word je nogmaals opgesplitst in bubbels van 10 en mogen de bubbels niet meer samen spelen. De bubbels worden op voorhand gemaakt op basis van leeftijd. Hierbij proberen we ook rekening te houden met vriendengroepjes, maar de praktische kant komt nu op de eerste plaats.
 • We vragen ook uw begrip bij het annuleren/verminderen van groepen. Omdat we nu veel meer trainers nodig hebben omwille van de kleine groepen, kan het wel voorkomen dat er een groep minder kan komen. Dit zullen we altijd communiceren via de website en/of sociale media. 

Het vooraf registreren van jullie deelname wordt nu superbelangrijk en er zijn kleine wijzigingen

 • De agenda wordt er wekelijks opgezet. Dit zal telkens op zaterdagochtend zijn, rond 9u (het weekend voordien!). Dit doen we manueel en duurt wel even, waardoor we even uw geduld vragen (het kan er niet allemaal tegelijk op staan). 
 • Je mag je vanaf zaterdag inschrijven voor één training (dinsdag OF donderdag/zondag). Als de groepen nog niet vol zijn, mag je vanaf maandag toch voor een tweede keer inschrijven. Zo heeft iedereen een eerlijke kans gehad en kunnen we toch ook een tweede training aanbieden indien mogelijk.
 • We sluiten de trainingen op een bepaald moment definitief af (ongeveer 24u op voorhand, wanneer we tijd hebben) om dan groepen te maken (bubbels van 10).
 • Ben je ingeschreven en kun je toch niet komen trainen, vergeet dan zeker niet te annuleren via mail! We zullen streng(er) toezien op het juist inschrijven. 

Praktisch:

 • Zondag 31/01 wordt er reeds getraind in groepjes van 10 deelnemers (zie registratie).
 • De reeds gemaakte registraties voor de volgende weken zijn verwijderd, zodat iedereen een gelijke kans krijgt om in te schrijven. Je kan vanaf morgenvroeg registreren voor de komende week.
 • De jeugd moet aankomen met een mondmasker en ze mogen dit pas afzetten als de training begint (dus ook nog aan het verzamelpunt). Neem dus zeker iets mee waar je jouw mondmasker veilig kan opbergen. Ook volwassenen (bv. ouders) die de kinderen afzetten, zijn verplicht een mondmasker te dragen rond de piste. 
 • Trainingsuren: op dinsdag werken we met een kwartier speling tussen de trainingen van de kinderen en de jeugd. De jeugdtraining start op dinsdag om 19u45 (tot 21u). Daarom vragen we ook aan de jeugd om niet té vroeg te komen en meteen naar het verzamelpunt te komen (niet rondhangen aan de fietsenstalling). Alle uren kan je terugvinden op onze website. 

 

 

Je kan de regels, verspreid door Sport Vlaanderen, nalezen via https://www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona/ 


OUD NIEUWS

De bubbels en hun trainingsmomenten:

 1. Benjamins (°2014-2013-2012)
  1. Wanneer? Dinsdag 18u30-19u30 en zondag 10u-11u
  2. Verzamelplaats hoogspringbak
 2. Pupillen (°2011-2010)
  1. Wanneer? Dinsdag 18u30-19u30 en zondag 10u-11u
  2. Verzamelplaats verspringbak
 3. Miniemen (°2009-2008)
  1. Wanneer? Dinsdag 18u30-19u30 en zondag 10u-11u
  2. Verzamelplaats finishlijn (banken)
 4. Jeugd: cadetten (°2007-2006), scholieren (°2005-2004), junioren (°2003-2002) en senioren (°2001-1985)
  1. Wanneer? Dinsdag 19u45-21u en donderdag 19u-20u30 (Let op: momenteel traint de jeugd dus niet op zondag, zodat we de aanwezige bubbels voldoende van elkaar kunnen scheiden en omdat zij al twee trainingsmomenten in de week hebben. Dit evalueren we na een tijdje.)
  2. Verzamelplaats: draaipoortje
 5. Joggers (bosloop): 
  1. Wanneer? Dinsdag 19u30-20u30 en zondag 10u-11u
  2. Verzamelplaats: startpunt loopomloop
 6. Snelle lopers (bosloop): 
  1. Wanneer? Dinsdag 19u45-21u
  2. Verzamelplaats: aan de fietsenrekken ter hoogte van de kleedkamer 

 

Wanneer starten we terug?

Alle leden zijn welkom vanaf dinsdag 1 september! Deze training zien we als een terugkommoment voor onze bestaande leden.

Als je nog geen lid bent, ben je welkom op een datum naar keuze vanaf zondag 6 september.

 

Ben je nieuw en wil je eens komen proberen? WELKOM!

We verwelkomen graag nieuwe gezichten. Vooraleer je jezelf/jouw kind inschrijft, kan je 2 keer komen proberen tijdens een training.  Je mag meteen meedoen en dan kan je achteraf beslissen of atletiek iets voor jou is. 

Omdat we met strengere maatregelen zitten, moeten we op voorhand weten wie wanneer komt. Dit kan je gemakkelijk laten weten via een mailtje met volgende gegevens aan info@gav.be: naam kind, geboortedatum, bereikbaar gsm-nummer, e-mailadres. Op deze manier reserveren wij een plaatsje voor jou tijdens de training. Je krijgt per mail nog een bevestiging dat jouw plaatsje gereserveerd is.

Gelieve dit op tijd te laten weten, want wij controleren niet elke avond onze mails :) 

 

Inschrijvingssysteem

Om in orde te zijn met de coronamaatregelen (bijhouden van gegevens) en om jullie optimaal training te kunnen geven met voldoende trainers, hanteren we nog steeds ons online inschrijvingssysteem. Enkele afspraken: 

 • Dinsdagavond 2de uur (jeugd): indien je jezelf bij de loopgroep wilt inschrijven, schrijf je "LOOP" voor je naam. Als er te weinig lopers zijn, dan kunnen wij onze trainers verwittigen.
 • Wij vragen om op tijd in te schrijven en wij kunnen de inschrijvingen beperken/toe zetten. Tot wanneer kan je vrij inschrijven?
  • Voor de training van dinsdag: inschrijven tot maandag 23u59
  • Voor de training van donderdag: inschrijven tot woensdag 23u59
  • Voor de training van zondag: inschrijven tot zaterdag 12u

 

Op deze manier kunnen wij voldoende trainers voorzien en kunnen wij onze trainingen optimaal voorbereiden. Er zullen vaak nog enkele beschikbare plaatsjes zijn na het afsluitmoment, dus je kan het inschrijvingssysteem nog checken, maar het kan ook volledig afgesloten zijn indien er geen extra trainers meer beschikbaar zijn. Op tijd zijn is dus de boodschap! 

 

Wat met de afgelaste 10-miles trainingen vanaf maart? 

We waren in januari gestart met een leuk groepje om te trainen richting de 10 miles van Antwerpen. Het coronavirus stak daar een stokje voor en in maart moesten we dit stopzetten. We willen graag de verloren trainingen terug inhalen en daarom willen we dit zelfde groepje terug verwelkomen vanaf oktober. We plannen een nieuwe serie vanaf januari. De verdere info hierover volgt nog.